Contact

Ingrid Vreijsen

Pastoor Gillisstraat 145A

5121 CD Rijen

06 -34 78 65 34

info@ingridvreijsen.nl

Let's get social
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Legal Stuff

© 2019-2020 Ingrid Vreijsen. Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: Marleen Fotografeert

Zoeken

Waar is mijn kerststress?


Terwijl de blogs over kerststress me om de oren vliegen vraag ik me oprecht af waar mijn kerststress is. Ik heb totaal nog niet het gevoel dat het volgende week kerstmis is. Misschien vind je me nu echt gestoord, maar kerststress ken ik dus echt niet. En ik vraag me eigenlijk af of het wel normaal is dat ik geen stress heb deze periode.


Als tiener kreeg ik een bijbaan bij de slager. Dat betekende topdrukte in de Decembermaand. Mijn familie wist dat ik veel moest werken, dus het enige wat ik met de feestdagen moest doen was aanschuiven en eten. Kerstcadeautjes kocht ik dus altijd al in november, omdat ik wist dat ik in december toch geen tijd zou hebben.


Werken in de kerstdrukte.

Na mijn carrière bij de slager ging ik werken bij een supermarkt, en mijn laatste loondienstbaan was bij een bakkerij. Allemaal bedrijven waarbij december booming is. Je geen sinterklaas meer kan zien op 4 december, de kerstliedjes je de keel uithangen op 20 december en de oliebollen komen op 30 december al uit je oren komen. De feestdagen waren voor mij altijd dagen om bij te komen. Mijn voeten rust te gunnen en vooral even niets te moeten. Ik heb ook echt het geluk dat mijn familie en omgeving me nooit verplichtingen oplegde met de feestdagen. Bij ons thuis geen “gedoe” met uitgebreide kerstdiners, surprises en verplicht spelletjes spelen.


Kerst als fulltime ondernemer

Ik combineerde mijn salon jaren lang met mijn werk in de winkel. Hierdoor had ik mijn salon rond de feestdagen altijd gesloten. De cliënten in mijn salon waren toch al druk met hun kerststress en mijn baas kon me dan voor 1000% inzetten in de drukke periode. Sinds een paar jaar ben ik fulltime ondernemer, wat betekend dat ik niet extra hoef te werken rondom de feestdagen. De traditie om de salon gesloten te houden rondom de feestdagen heb ik in ere gehouden. En in de wereld van het grafische ontwerp is er totaal geen kerstdrukte. De kerstkaarten worden gewoon al in september gemaakt. 😉 Het gevolg hiervan is dat ik een extreme rust ervaar zo voor de feestdagen. Heerlijk!


Vandaag heb ik nog de laatste ontwerpen op mijn to-do list staan en dan gaat de laptop dicht. Natuurlijk blijft deze niet hermetisch afgesloten. Achter de schermen werk ik knetterhard aan nieuwe ontwerpen, deze moeten na mijn kerstbreak op de website geplaatst worden. Wat dit gaat worden? Dat blijft nog even een onderonsje tussen mij en de laptop. Maar als je mij volgt op Instagram ben je als eerste op de hoogte!


Heb je wel kerststress? Dan wil ik je graag een hart onder de riem steken, succes en sterkte wensen en vergeet niet, over 16 dagen is het weer 1 januari en is alles weer normaal!