Contact

Ingrid Vreijsen

Pastoor Gillisstraat 145A

5121 CD Rijen

06 -34 78 65 34

info@ingridvreijsen.nl

Let's get social
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Legal Stuff

© 2019-2020 Ingrid Vreijsen. Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: Marleen Fotografeert

Zoeken

Waarom jij dat podium (nog) niet pakt.


Pak gewoon dat podium! Ik hoor het nogal eens om me heen. Hoe gemakkelijk is het eigenlijk om gewoon dat podium te pakken. Hoe makkelijk is het om in de spotlight te stappen?


De tijd dat de folders en flyers het werk voor je deden is voorbij. Dat weten we eigenlijk allemaal wel. Als je tegenwoordig een booming business wil, zal je letterlijk zelf je kop boven het maaiveld uit moeten steken. Pff, dat is nogal wat. Personal branding is anno 2019 helemaal de trend.


Niet altijd een makkelijke trend, want je moet er maar zin in hebben om je eigen hoofd op social media terug te zien terwijl je juist van die toffe producten verkoopt.


Enkele jaar geleden koos ik zelf liever voor de achterste rij in het theater, in plaats van het podium. Ik had niets op dat podium te zoeken. Ik zette liever mijn diensten in de etalage. Ik was tenslotte mezelf niet aan het verkopen, maar mijn dienst. Vol afschuw keek in naar ondernemers die wel voor het podium kozen. Aandachttrekkers vond ik ze. Ik snapte het gewoon niet. In de Rosse buurt in Amsterdam zette dames zichzelf in de etalage. Dat deed je toch niet als je serieus een bedrijf probeerde te runnen?


Ik wist toen duidelijk nog niet wat ik nu wel weet. De ondernemers op dat podium waren geen ordinaire aandachttrekkers. Deze vrouwen hadden een missie en een bak met (zelf)vertrouwen. Ergens diep in hen zat een verlangen, een verlangen dat groot genoeg was om de angst om in de spotlight te staan te verslaan. Dat verlangen zat bij mij nog ergens in mijn schoenzolen. Natuurlijk wilde ik ook een booming business, ooit, zonder podium.

Jarenlang bleef ik mijn diensten en producten in de spotlight stoppen. Ik investeerde duizenden euro’s in websites, promotiemateriaal, inventaris en mooie meubels voor mijn werkplek. Terwijl ik stil achter in dat theater bleef zitten. Het was een beetje net als vroeger, achter in de klas. Tijdens de les mijn vinger opsteken deed ik niet. Ik was altijd bang dat iemand “iets” van mijn vraag zou vinden. Ik was het meisje dat na de les wel even langs de leraar liep, dan kwam het ook wel goed.


En dat was exact de manier waarop ik dus mijn bedrijf probeerde te draaien. Stil, achterin waarbij iedereen zijn ogen gericht zijn naar voor. Niemand kijkt in een theater achterom. Ok, een keer hoesten of niezen doet wel wat. Maar om nu tot je pensioen te gaan zitten niezen en hoesten om omzet te draaien is ook echt geen goed plan.


De eerste adviezen om zichtbaar te worden sloeg ik ook in de wind. No way dat er een foto van mezelf op mijn website kwam. Nooit zou ik een video gaan opnemen. Social media, doen normaal! Ik bleef gewoon stug door flyeren. Totdat er iemand aan mij vroeg waar ik bang voor was. Waarom plaatste ik die foto niet op mijn site?


Bam! Die klap in mijn gezicht kwam aan. Er was namelijk maar één reden waarom ik niet zichtbaar wilde zijn. Wat als mensen iets van mij zouden vinden? Vroeger zat ik niet voor niets achter in de klas. Mijn ervaringen met mensen die “iets” van me vonden waren niet positief. Toch is het me gelukt om trede voor trede, rij voor rij naar voor te gaan in dat theater. Steeds dichter naar het podium. Steeds meer mensen die me zien. En bij iedere rij wordt het ook een stukje comfortabeler. De eerste stappen zijn echt de zwaarste, geloof me.

Ik gun echt uit de grond van mijn hart, iedere andere vrouwelijke ondernemer een booming business. Daarom voel ik me echt gezegend dat ik met mijn werk kan bijdragen aan jouw zichtbaarheid en (personal) branding. Uit ervaring weet ik dat het niet makkelijk is, maar zeker de moeite waard.